چسب کاشی از مصالح ساختمانی پرکاربرد به شمار میرود که در دو نوع پودری و خمیری تولید و به بازار عرضه میشود که هر کدام ویژگیها و مشخصات خاص خود را دارند. این محصول از مقاومت بسیار بالایی برخوردار بوده و میتوان آن را هم بر روی گچ و سیمان و هم بر روی کاشیهای قبلی استفاده کرد بدون این که دچار افت کیفیت شود و یا در برابر عوامل محیطی چسبندگی خود را از دست بدهد و در صورتی که چسب را بر روی گچ و سیمان قرار بدهید قدرت و مقاومت بیشتری خواهد داشت و سریع تر هم خشک میشود، اگر شما نیز به دنبال خرید چسب کاشی و سرامیک باکیفیت و مقاوم هستید؛ لازم است آشنایی کاملی نسب به انواع، کاربرد، مقاومت و نحوه استفاده از آن داشتهباشید که در این مقاله وب سایت چسب استار به طور کامل به آن میپردازیم.
انواع چسب کاشی و سرامیک
چسب کاشی در دو نوع خمیری و پودری تولید میگردد که هر کدام کارایی خاص خود را دارند و به نوعی مورد استفاده قرار میگیرند، انواع آن عبارتند از:
ویژگی | چسب کاشی پودری | چسب کاشی خمیری |
---|---|---|
حالت فیزیکی | پودر | خمیر |
آماده سازی | نیاز به ترکیب با آب | آماده مصرف |
سرعت خشک شدن | سریعتر | کندتر |
مقاومت در برابر رطوبت | بالا | بالا |
انعطاف پذیری | کمتر | بیشتر |
انواع سطوح | سطوح بزرگ، محیطهای خشک، نصب سریع | سطوح کوچک، محیطهای مرطوب، نصب دقیق |
کاربرد | نصب کاشی، سرامیک، سنگ | نصب کاشی، سرامیک، سنگ، موزاییک |
- چسب پودری: این محصول همان گونه که از نامش مشخص است حالت پودری دارد و برای استفاده از آن باید حتما با آب ترکیب شده و حالت خمیری پیدا کند، این محصول در دمای بالا و شرایط خشک عملکرد بهتری دارد، نمونه پودری به سرعت خشک میشود از این رو برای نصب سنگهای نمای بیرونی و درونی بزرگ بهتر است از چسب پودری استفاده نمایید.
- چسب خمیری: این محصول از همان ابتدا حالت خمیری دارد و نیازی به آماده کردن آن نیست، این چسب در ساختار خود مقداری رطوبت دارد به همین دلیل دیرتر خشک میشود در نتیجه برای نصبهای مرطوب و کم دما بهترین انتخاب است و عملکرد عالی از خود نشان میدهد. لازم به ذکر است که برای نصب کاشی و سرامیک که سبکتر هستند و در محیط مرطوب قرار دارند بهتر است از چسب خمیری استفاده کنید.
بررسی مقاومت انواع چسب کاشی
در رابطه با بررسی مقاومت انواع چسب کاشی و سرامیک باید بگوییم که هر چسب قدرت و عملکرد خاص خود را دارد، مثلا چسب خمیری دارای قدرت چسبندگی بسیار خوبی است، در برابر لب و رطوبت مقاومت بالایی دارد، برای محیط مرطوب مناسب است، در برابر تغییر دمایی عملکرد عالی از خود نشان داده از این رو برای محیط باز هم انتخاب خوبی خواهد بود.
چسب خمیری انعطاف پذیری بالایی دارد، استحکام بالایی از خود نشان داده است. مقاومت چسب پودری نیز بی نظیر بوده زیرا به صورت کامل خشک میشود، رطوبت و حرارت به آن آسیب وارد نمیکند، استحکام و پایداری ساختمان را افزایش میدهد، در برابر خوردگی و فشار مقاوم است، چسبندگی عالی دارد و انعطاف پذیری آن بالا است. هر دو چسب مقاومت بالایی دارند اما چسب پودری قدرت بیشتری از خود نشان داده در نتیجه برای فعالیتهای سنگین بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد.
نکات مهم برای افزایش مقاومت چسب کاشی و سرامیک
برای افزایش مقاومت چسب کاشی و سرامیک هم باید به نکات متعددی توجه کنید و هم باید راههای زیادی را انجام بدهید، این نکات مهم عبارتند از:
- آماده کردن سطح قبل از نصب: ابتدا باید سطح را تمیز نمود تا عاری از گرد و غبار و روغن و مواد زاید باشد، سطح را تراز کنید، در صدرا نیاز سن لایه پلیمری بزنید، از خشک بودن بتن اطمینان پیدا کنید، در صورت مشاهده ترک آن را یکدست کنید، از عایق رطوبتی استفاده کنید.
- تسلط به تکنیکهای نصب : نصب صحیح و اصولی کمک میکند تا مقاومت سرامیک و کاشی پس از نصب بیشتر شود، باید حتما ماله دندانه دار داشته باشید، چسب را به اندازه استفاده کنید تا ضخامت مناسب داشته باشد، به سرامیک زیاد فشار وارد نکنید، کمی سرامیک را چرخشی تمام بدهید تا هوای آن خارج شود، از فاصله انداز استفاده کنید، تراز بودن سطح را دائم کنترل کنید، برای سرامیک بزرگ چسب زنی را دو طرفه انجام بدهید و در آخر زمان بدهید تا چسب به خوبی خشک شود.
- عایق کاری سطح : برای چسباندن کاشی در محیط مرطوب مانند سرویس بهداشتی و حمام بهتر است حتما قبل از استفاده چسب محیط را با مواد مخصوص عایق کنید تا هم ایمنی بیشتر شود و هم چسبندگی کاشی بیشتر گردد. با توجه و رعایت نکات گفته شده میتوانید هم به راحتی کاشی و سرامیک خود را نصب کنید و هم از کیفیت بالای آن نهایت استفاده را ببرید.
نحوه استفاده از چسب کاشی و سرامیک
استفاده از چسب کاشی و سرامیک ساده است اما نیاز به مقداری تخصص و مهارت دارد در نتیجه باید توسط افراد متخصص استفاده شود. مسلما استفاده درست کمک میکند تا کیفیت و دوام کاشیهای نصب شدن بیشتر شود. چسب کاشی گفتیم که دو نوع پودری و خمیری دارد که نحوه استفاده آنها تا حدودی متفاوت است. نحوه استفاده از آنها به شرح زیر است:
برای چسب خمیری باید سطح را آماده کرد، زیر سازی را انجام داد، چسب را با کاردک مخصوص پخش کرد، کاشی را نصب نمود، آن را تنظیم کرد، 24 تا 48 ساعت زمان برای خشک شدن لازم است و سپس آن را بند کشی کنید.
برای استفاده از چسب پودری باید ابتدا مقداری از آن را که نیاز دارید با آب ترکیب کنید تا حالت خمیری پیدا کند، سپس باید سطح را خشک و تمیز کنید، پرایمر مناسب برای افزایش چسبندگی بزنید، با کاردک دندانه دار چسب را به صورت یک لایه نازک پخش نمایید، کاشی را با فشار مناسب محکم کنید و با اسپیسر فاصله را تنظیم نمایید، البته روش لایه ضخیم هم با چسب پودری امکان پذیر است به نوعی که باید چسب را با ضخامت بیشتری بر روی سطح پخش کرد، نوع لایه نازک برای کاشی و سرامیک کوچک و سبک و نوع لایه ضخیم برای کاشیهای بزرگ و سنگین مناسب است.
زمان خشک شدن چسب کاشی چقدر است؟
مدت زمان خشک شدن چسب کاشی و سرامیک به نوع چسب و محل استفاده و شرایط آب هوایی هم بستگی دارد، اصولا چسبهای خمیری به دلیل داشتن رطوبت در ساختار خود دیرتر خشک میشوند اما چسبهای پودری سرعت خشک شدن بالاتری دارند، این محصول اصولا بین 24 تا 48 ساعت زمان نیاز دارد تا کامل خشک شود آنا عواملی هستند که بر روی این موضع تاثیر مستقیم میگذارند:
- چسب کاشی در هوای سرد دیرتر و در هوای گرم سریع تر خشک میشود پس محیط را گرم کنید.
- از چسب مرغوب و باکیفیت که خلوص بالایی دارد استفاده کنید. چسبی که ناخالصی ندارد هم قدرت چسبندگی آن بالا است و هم دوام و ماندگاری بیشتری دارد.
- اگر نصب آن را به درستی و طبق اصول متخصص انجام بدهد مسلما بهتر و سریعتر خشک خواهد شد و پس از خشک شدن ساختار خود را از دست نمیدهد.
- اگر دمای محیط را گرمتر نگهدارید مسلما چسب سریع از خشک خواهد شد از این رو باید در محیطها و دماهای سرد و مرطوب از بخاری و دیگر لوازم گرمایشی بهره برد تا دما بالاتر رفته و چسب بهتر خشک گردد.
مزایا استفاده از چسب سرامیک و کاشی
استفاده از چسب سرامیک و کاشی از مزایای فراوانی برخوردار است به همین دلیل امروزه بسیاری از شرکتهای ساختمان سازی این محصول را جایگزین سیمان و دوغاب و غیره کردهاند تا سرامیک و کاشیهای محیط را با اطمینان بیشتری بچسبانند و از آن استفاده کنند. از مهمترین مزایای این چسب پرکاربرد و پر مصرف میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سرعت نصب بالاتر میرود در نتیجه کار سریعتر تمام میشود.
- دوام کاشی و سرامیک را بالا میبرد.
- ایجاد قابلیت ضد ارتعاشی نمای ساختمان نسبت به سایر ملاتها
- وزن بسیار کم دارد که باعث سبک سازی ساختمان میشود.
- قابل استفاده در هر سطحی است.
- قابلیت عایق سازی سطوح نسبت به رطوبت دارد که این ویژگی برای مناطق پر باران مناسب است.
- صرفه جویی در وقت و هزینه به همراه دارد.
- در برابر سرما و گرما و رطوبت و آب افت کیفیت ندارد.
- مانع از رشد باکتری و قارچ در محیط میشود.
- نیاز به نیروی کار کمتر دارد.
- نیاز به تهیه ملات نیست.
چسب کاشی پودری بهتر است یا خمیری؟
چسب کاشی پودری و خمیری از جهتهای مختلفی با هم تفاوت دارند و هر کدام برای بخشی مناسب هستند در نتیجه نمیتوان گفت که کدام چسب بهتر است. از تفاوتهای بارز و آشکار است دو محصول میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- چسب کاشی پودری بهترین انتخاب برای کف ساختمان است زیرا در برابر رطوبت و آب عملکرد بهتری دارد و بیشتر دوام میآورد و البته در برابر صرفه و فشار حرکت و تردد هم مقاوم است.
- از نظر ساختار یکی حالت خمیری دارد که آماده مصرف است و دیگری حالت پودری دارد که باید با آب ترکیب شده و خمیری شود.
- استفاده از چسب خمیری نسبت به چسب پودری سریعتر انجام میگیرد اما چسب پودری نیاز به آماده کردن دارد که این زمان زیادی نیاز خواهد داشت.
آیا چسب کاشی در برابر رطوبت مقاوم است؟
در پاسخ به این سوال پر تکرار باید بگوییم که همه چسبهای کاشی در برابر رطوبت مقاومت نیستند، اصولا چسبهایی که ضد آب و رطوبت هستند این نشان را بر روی بسته بندی خود دارند. اصولا چسبهای پودری و خمیری در برابر رطوبت مقاوم هستند و به همین دلیل از آنها در محیطهای مرطوب مانند آشپزخانه، حمام و سرویس بهداشتی استفاده میکنند.
لازم به است بدانید که چسبهای پودری برپایه سیمان تهیه شده اند در نتیجه برای محیط مرطوب انتخاب عالی خواهد بود زیرا هر چه به آنها رطوبت و آب بیشتری میرسد سختتر و محکمتر میشوند. پس در پاسخ به سوال بالا میتوان گفت که بله چسب کاشی پودری در برابر رطوبت مقاومتر است و امروزه بیشترین میزان مصرف را به خود اختصاص داده است.
سخن پایانی
چسب کاشی از بهترین محصولاتی است که امروزه جایگزین دیگر مصالح ساختمانی شده و با مقاومت بالایی که از خود نشان داده توانسته محبوبیت زیادی را به دست بیاورد. این محصول کیفیت بالایی دارد و به خوبی در برابر عوامل محیطی دوام میآورد و نمیگذارد که به مرور زنان کاشیها و سرامیکها دچار افت کیفیت و افتادگی شوند.