بلاگ

کاربرد انواع نوار چسب کاغذی + (بررسی سایز و جنس)

کاربرد انواع چسب کاغذی

چسب های کاغذی یکی از پرکاربردترین و پرمصر‌ف‌ترین انواع مدل‌های چسب در صنایع مختلف هستند که این چسب‌ها به علت کاربرد کاغذ به عنوان جز اصلی در ساختار آنها معمولاً قدرت چسبندگی بالایی ندارند و به همین دلیل بیشتر برای کاربردهای موقتی به کار می‌روند و با ترکیب یک لایه کاغذی و چسب تولید می‌شوند، از این رو با توجه به کاربرد بسیار زیاد انواع نوار چسب کاغذی در این مقاله وب سایت چسب استار با ما همراه باشید تا شما را با نحوه استفاده، کاربرد این چسب آشنا کنیم و بدانید که کدام نمونه مناسب فعالیت شماست.

بررسی کاربرد انواع چسب کاغذی

چسب‌ کاغذی کاربرد بسیار گسترده و فراوانی دارند و نیاز صنایع و بخش‌های مختلفی را پوشش می‌دهند، از مهمترین کاربردهای این محصول می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • در صنعت پزشکی برای نصب سرم و پانسمان زخم و جراحت و بستن بانداژ و…. کاربرد دارد.
  • در هنر خیاطی برای دوخت برخی پارچه‌ها کارایی دارد.
  • در هنر نقاشی مورد استفاده قرار می‌گیرد تا کاغذ را ثابت نگه دارد و یا قاب دور کاغذ را پوشش بدهد.
  • برای بسته بندی کارتن مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • در صنعت مبل سازی و تعمیرات مبل و صندلی و لوازم اداری کارایی دارد.
  • برای آب کاری و سند بلاست مناسب است زیرا در برابر آب و رطوبت مقاومت بالایی دارند.
  • برای جداسازی رنگ‌ها در نقاشی‌های هنری کارایی دارد.
  • برای مراکز و کارخانه‌های تولیدی لوازم خانگی مناسب است.
  • برای ثابت نگه داشتن کاغذ نقاشی وطراحی روی تخته شاسی کارایی دارد.
  • برای پوشش دادن دور تا دور بوم نقاشی کارایی دارد.
  • برای ساخت کار دستی انتخاب خوبی خواهد بود.

در صورتی که می‌خواهید فضایی را جدا کرده و سپس آن را نقاشی و رنگ‌آمیزی نمایید می‌توانید از این چسب استفاده کنید، برای بسته بندی کارتن انتخاب عالی خواهد بود زیرا رنگ آن شبیه به رنگ کارتن است و بسته بندی بی نقصی را در اختیار شما می‌گذارد. لازم به ذکر است که بسیاری از جعبه‌های بازیافتی حاوی مقدار کمی پلاستیک هستند که باعث می‌شود نوار چسب پلاستیکی خیلی خوب به آن نچسبد اما نوار چسب‌های کاغذی به راحتی روی این جعبه‌ها می‌چسبند و پیوند خوبی با این مواد بازیافتی برقرار می‌کنند.

انواع نوار چسب های کاغذی

چسب‌های کاغذی از تنوع بالایی برخوردار هستند و هر کدام مشخصات و کارایی خاص خود را دارند، انواع چسب کاغذی عبارتند از:

  1. چسب کاغذی پزشکی: نوار چسب کاغذی پزشکی یا نوار جراحی برای چسباندن باند، گاز و سایر پانسمان‌ها به پوست اطراف زخم استفاده می‌شود. نوارهای چسب کاغذی پزشکی نوعی نوار حساس به فشار هستند. یعنی نواری که بچسبد و با فشار محکم در جای خود بماند. نیازی به چسباندن آنها توسط گرما یا حلال نیست.
  2. چسب کاغذی کارتن: این محصول بی نظیر برای بسته بندی کارتن‌ها انتخاب عالی به شمار می رود زیرا می‌تواند به صورت همزمان هم زیبایی کارتن و بسته بندی را حفظ کند و هم مقاومت آن را بالا ببرد.
  3. نوار چسب کاغذی کرافت: چسب کاغذی کرافت که با نام آبچسب هم شناخته می‌شود همواره محصولی است که در دو رنگ قهوه‌ای و سفید تولید می‌شود و همان گونه که از نامش مشخص است باید قبل از استفاده مورد رطوبت قرار بگیرد تا چسبندگی خود را به دست بیاورد.
  4. چسب کاغذی دوطرفه: این محصول کاربردی گسترده دارند و از کیفیت بالایی برخوردار است، از آن می‌توان برای مهر و موم کردن اسناد و کتاب‌ها و آگهی‌ها و همچنین اعلانات استفاده کرد.
  5. چسب کاغذی پلی اتیلن ضد آب: این محصول از چسب‌های باکیفیت و ضد آب بوده که مقاومت بالایی هم دارد در نتیجه برای عایق کاری مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  6. چسب کاغذی بی اثر مسکینگ تیپ: این چسب فوق‌العاده همواره برای نقاشی ساختمان، نقاشی خودرو در کوره و تولید لوازم خانگی کاربرد دارد و در برابر حرارت بالا مقاومت زیادی از خود نشان داده است.
  7. چسب کاغذی رنگی پولیش: این محصول همان گونه که از نامش مشخص است برای پولیش کردن کاربرد دارد یعنی نقاشی که می‌خواهید پولیش کنید را با این چسب‌ها به راحتی جدا می‌کنید.
بیشتر بخوانید:  چگونه چسب 123 خشک شده را رقیق کنیم؟ +(ترفند جلوگیری از خشک شدن)

نحوه استفاده از انواع چسب کاغذی

چسب کاغذی همان گونه که گفتیم انواع مختلفی دارد به همین دلیل استفاده از آن هم متفاوت است، چسب‌های کاغذی چسب‌های مفیدی هستند که در بسیاری از پروژه‌ها و کارهای روزمره مورد استفاده قرار می‌گیرند. نحوه استفاده از آنها به شرح زیر است:

  1. انتخاب نوع چسب کاغذی: چسب کاغذی معمولی؛ برای کارهای عمومی مانند بسته‌بندی و تعمیرات ساده، چسب کاغذی رنگی؛ برای کارهای هنری و تزئینی و چسب کاغذی مقاوم؛ برای پروژه‌هایی که نیاز به چسبندگی قوی‌تری دارند.
  2. آماده‌سازی سطح: سطحی که قرار است چسب روی آن قرار گیرد باید تمیز و خشک باشد تا چسب به خوبی بچسبد زیرا وجود آلودگی و گرد و غبار و گاه رطوبت باعث می‌شود چسب عملکرد درستی از خود نشان ندهد و چسبندگی خوبی نداشته باشد.
  3. برش چسب: مقدار مورد نیاز از چسب را برش بدهید. می‌توانید از قیچی یا دستان خود برای این کار استفاده کنید زیرا به راحتی چسب‌ها پاره می‌شوند.
  4. نحوه چسباندن: یک طرف چسب را روی سطح مورد نظر قرار دهید و با فشار ملایم آن را بچسبانید. اگر نیاز به دقت بیشتری دارید، می‌توانید از خط کش یا ابزار اندازه‌گیری استفاده کنید.
  5. استفاده در پروژه‌های هنری: می‌توانید از چسب‌های رنگی برای ایجاد الگوها یا تزئینات مختلف استفاده کنید، همچنین می‌توانید چند لایه از چسب را روی هم بچسبانید تا اثرات جالب‌تری ایجاد کنید.
  6. پاک کردن چسب: اگر نیاز به برداشتن چسب دارید، به آرامی آن را بکشید تا آسیب به سطح زیرین نرسانید، در صورت باقی ماندن اثر، می‌توانید از الکل یا پاک‌کننده‌های مخصوص استفاده کنید.

همیشه قبل از استفاده، دستورالعمل‌های تولیدکننده را مطالعه کنید، در صورت کار با مواد حساس، مانند کاغذ نازک، مراقب باشید که فشار زیادی وارد نکنید تا آسیب نبیند، با رعایت این نکات، می‌توانید به راحتی و با موفقیت از چسب‌های کاغذی در پروژه‌ها و کارهای روزمره خود استفاده کنید.

بیشتر بخوانید:  کاربرد انواع چسب‌ های خمیری + (معرفی بهترین برندها)

نحوه استفاده از چسب کاغذی

جنس چسب‌های کاغذی

چسب‌های کاغذی جنس‌های مختلفی دارند که هر کدام ویژگی‌هایی را در خود جای داده‌اند و کاربرد خاص خود را دارند، از جنس‌های متنوع این چسب می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • کاغذ الیاف درشت: این محصول از کیفیت و قدرت بسیار بالایی برخوردار است و در برابر حرارت بالا و مواد اسیدی و روغنی دوام زیادی از خود نشان می‌دهد به همین دلیل بیشترین کاربرد و مصرف را در صنعت خودرو سازی به خود اختصاص داده.
  • کاغذ پشت صاف: این محصول بسته به کیفیت و دوامی که دارد همواره برای مجسمه سازی، نقاشی، ماکت سازی و نقاشی ساختمان کاربرد دارد و مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • کاغذ کرافت: این نمونه چسب کاغذی که با نام آبچسب هم شناخته می‌شود محصولی منحصر به فرد است که برای استفاده باید حتما مورد رطوبت قرار بگیرد و اصولا بهترین انتخاب برای بسته بندی کارتن است زیرا مقاومت بالایی دارد و ایمنی کارتن را بالا می‌برد.

چسب کاغذی در چه سایزهایی تولید می‌شود؟

چسب‌های کاغذی سایزهای مختلفی هم دارند که هر کدام به نوعی مورد استفاده قرار می‌گیرند، این چسب‌ها اصولا در عرض‌های 1، 2، 2/5، 4 و 5 سانت تولید می‌شوند که عرض کمتر بیشتر مصرف بیمارستانی و گاه نقاشی دارد اما عرض‌های بیشتر تنها برای بسته بندی و فعالیت‌های بزرگتر صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. از نظر طول چسب‌های کاغذی بین 30 تا 50 یارد طول دارند و نیاز شما را برای مدتی پوشش می‌دهند. از نظر ضخامت هم متفاوت هستند یعنی چسب‌هایی که برای مصارف سنگین صنعتی استفاده می‌شوند ضخیم‌تر بوده و قدرت چسبندگی بیشتری دارند. ضخامت آنها بین 35 تا 60 میکرون است.

این محصول در طول و عرض‌های مختلفی تولید می‌شود زیرا هر فعالیت نیاز به ابعاد خاصی از این محصول دارد مثلا چسب پانسمان کاغذی اصولا با عرض 1 الی 2 سانتی تولید می‌شود و طول 50 یاردی دارد اما چسب کارتن کاغذی برای پوشش دهی کامل با عرض 5 الی 7 سانتی و طول 50 یاردی تولید می‌گردد. هر برند تولید کننده ابعاد خاصی را برای محصولات خود در نظر می‌گیرد تا بتواند نیاز مصرف کنندگان را پوشش بدهد.

بیشتر بخوانید:  چگونه چسب حرارتی رنگی درست کنیم؟ + (ترفندهای خلاقانه تزیین)

اندازه و سایز چسب کاغذی

مزایای استفاده از نوار چسب‌ کاغذی

استفاده از چسب‌های کاغذی همواره با مزایای فراوانی همراه است به همین دلیل مصرف آنها روز به روز بیشتر از قبل می‌گردد. از مزایای مصرف این چسب‌ها می‌توان موارد زیر را هم نام برد:

  • این چسب‌ها بسیار سبک بوده و در بسیاری از موارد می‌توان از آنها به عنوان گزینه‌ای مناسب استفاده کرد.
  • به دلیل سبک بودن، قیمت آنها پایین است.
  • به این علت که در ساختار آنها از کاغذ استفاده شده از قدرت چسبندگی پایینی برخوردار هستند.
  • به لوازم آسیب وارد نمی‌کنند.
  • استفاده آسانی دارند و به راحتی با دست پاره می‌شوند.
  • ضد حساسیت بوده و به پوست آسیب وارد نمی‌کند.
  • ابعاد مختلفی دارد در نتیجه هر فعالیتی را پوشش می‌دهند.
  • دربرابر رطوبت و حرارت افت کیفیت پیدا نمی‌کنند.
  • ماندگاری و دوام زیادی دارند.
  • موقتی بودن چسب کاغذی از دیگر مزایای آن است. بنابراین، هنگامی که قصد استفاده موقت از چسب را داشته باشید خرید آن می تواند بهترین گزینه برای شما باشد.
  • تنوع سایز را می توان از دیگر مزایای چسب کاغذی دانست. همین مزیت یکی از مهترین دلایل کاربرد گسترده آن است زیرا شما میتوانید آن را در سایز ها و اندازه های متفاوت در بازار تهیه کنید.
  • به کار بردن متریال های طبیعی و ساده ای همچون چسب و کاغذ باعث شده است آلرژی و حساسیتی نسبت به این چسب ها وجود نداشته باشد یا بسیار کم باشد به همین علت ضدحساسیت بودن از دیگر مزایای آن به شمار می اید که موجب کاربرد گسترده آن در امور پزشکی و بیمارستانی شده است.
  • وزن کمی دارند در نتیجه بسته بندی یا کاغذ سنگین نمی‌شود.
  • با توجه به اینکه این نوع نوار چسب ها، وزن کمی دارند، به راحتی می توان آن ها را با خود همه جا برد.
  • از دیگر مزایای نوار چسب های کاغذی این است که بدون نیاز به قیچی و یا کارتر بریده می شوند.
  • این نوع چسب، در برابر عایق بندی مقاوم است و هنگام استفاده درسطح، هیچگونه ردی بر جا نمی گذارد.

سخن پایانی 

تولید چسب‌های کاغذی کمک کرده تا بسیاری از نیازهای مهم مصرف‌کنندگان و صنایع پوشش داده شود، این چسب‌ها از کیفیت بالایی برخوردار هستند و در کنار وزن سبک عملکرد عالی دارند. با انتخاب چسب مناسب مسلما می‌توانید فعالیت خود را به خوبی انجام بدهید بدون این که چسب افت کیفیت پیدا کند. هنگام انتخاب چسب کاغذی به کیفیت و جنس و برند چسب اهمیت زیادی بدهید تا بتوانند انتخاب مطمئنی را تجربه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *