بلاگ

کاربرد انواع چسب برق در صنایع + (نحوه استفاده)

نحوه استفاده و کاربرد انواع چسب برق

چسب برق یکی از چسب‌های کاربردی و پرمصرف در بازار است که بسیاری از صنایع به آن نیاز مبرم دارند، این محصول از تنوع بسیار بالایی برخوردار بوده و رنگ‌بندی زیادی دارد که هر کدام کارایی خاص خود را دارند و هنگام استفاده از این چسب لازم است نکات ایمنی را رعایت کرد تا از بروز حوادث ناگوار در امان بمانید. با ما در این مقاله وب سایت چسب استار همراه باشید تا انواع چسب برق، رنگ بندی و کارایی، مزایا استفاده آنها را شرح دهیم و شما بتوانید با اطمینان بیشتری این محصول را متناسب با نیاز و فعالیت خود تهیه کنید.

انواع چسب برق صنعتی

چسب برق از تنوع بالایی برخوردار است که هر کدام از کاربرد مختلفی در صنایع و سیم کشی برق دارند که از مهم‌ترین انواع این چسب‌ها می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • چسب برق ماستیک: چسب برق ماستیک یک محصول چسبنده با پشتی لاستیکی است که هم برای تعمیرات و هم برای عایق کاری عالی است. زمانی که کار مستلزم درجه بالایی از مقاومت در برابر رطوبت باشد، معمولاً چسب ماستیک اولین انتخاب است.
  • چسب برق PVC: چسب برق PVC یکی از پرکاربردترین ابزارها در صنعت برق و عایق‌بندی سیم‌ها است که به دلیل خصوصیات منحصر‌به‌فرد خود، در بسیاری از شرایط مورد استفاده قرار می‌گیرد. این محصول دارای مقاومت در برابر حرارت بالا و چسبندگی قوی و ماندگار و انعطاف پذیری بالا است.
  • چسب برق PTFE: یکی از انواع لنت‌های برق که علاوه بر خاصیت نارسانا بودن و عدم هدایت جریان الکتریسیته، مقاومت شیمیایی و حرارتی خوبی هم دارد، نوار PTFE است. ‌‌‌ این نوار عایق، پایداری حرارتی نسبتا خوبی دارد و تا دمای 300 درجه سانتی‌گراد دوام می‌آورد.
  • چسب برق لاستیکی: چسب برق لاستیکی از چسب‌های برق باکیفیت و بسیار مقاوم است که با عملکرد عالی خود در عایق کاری توانسته محبوبیت زیادی را به دست بیاورد. این محصول برای عایق کاری اتصالات، روکش‌ها و کابل‌ها کاربرد دارد و بیشتر برای درزگیری استفاده می‌شود.
  • چسب برق لاستیکی سیلیکونی: نوار چسب سیلیکون در مقابل رطوبت و آب بسیار مقاوم و پایدار است. بسیار عایق مناسبی برای درزگیری پنجره‌ها است و اگر از این چسب برای درزگیری شیشه ساختمان استفاده کنید گرما و سرما به داخل ساختمان وارد نمی‌شود . این چسب‌ها جریان الکتریسته را از خود عبور نمی‌دهند و نارسای الکتریکی هستند.
  • چسب برق پارچه‌ای: نوار چسب پارچه‌ای یکی از بهترین وراحت‌ترین گزینه‌ها برای حفاظت از سیم‌ها و کابل‌ها در برابر حرارت، سایش و … است، این چسب از کیفیت بالایی برخوردار بوده و با عملکرد عالی خود توانسته محبوبیت زیادی به دست بیاورد.
  • چسب برق ادغام شونده: چسب برق ادغام شونده از جمله چسب برق‌های موجود در بازار است که عملکرد عالی دارد و برای اتصالات کوتاه مدت انتخاب بی نظیری خواهد بود.
  • برق کامبریک: چسب برق نام برده محصولی است که برای اتصالات دائمی مانند عایق بندی شیشه‌ها کاربرد دارد. این محصول در برابر سایش مقاومت زیادی از خود نشان داده و روکش عایق دارد.
  • چسب برق پلی استر: این چسب از ترکیب پلی استر، اکرلیک و ترموست به دست آمده و مقاومت بالایی در برابر سایش مکانیکی، مواد شیمیایی و رطوبت دارد از این رو رسانای خوبی بوده و جریان الکتریسیته را از خود عبور نمی‌دهد.
  • چسب برق پلی آمید: این چسب مقاومت بالایی در برابر حرارت بالا دارد و به دلیل کیفیت بالا و عملکرد عالی همواره در صنعت خودرو سازی به صورت حرفه‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • نوار چسب برق پارچه شیشه‌ای: این محصول به دلیل داشتن استحمام کششی عالی، توان تحمل دمای بسیار بالا، مقاومت در برابر سایش مکانیکی و … توانسته طرفداران زیادی را به دست بیاورد، از این چسب برای سیم‌های موتور، سوئیچ، کویل، سیستم منبع تغذیه کوره، کنترل اجاق و … استفاده می‌کنند.
بیشتر بخوانید:  چگونه چسب 123 خشک شده را رقیق کنیم؟ +(ترفند جلوگیری از خشک شدن)

انواع چسب برق

کاربرد نوار چسب برق

نوار چسب برق چسبی پرکاربرد و پرمصرف در صنایع مختلف است که با همین کارایی فراوان توانسته بازار را در دست بگیرد. از مهمترین کاربردهای این محصول می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • صنایع خودرو سازی: برای ساخت و تعمیر تمام قطعات الکترونیکی خودروها و سیم‌کشی آنها کاربرد دارد.
  • صنعت هواپیما سازی: برای عایق کاری، آب بندی و اتصال مدارهای الکتریکی و الکترونیکی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • صنعت الکترونیک و عایق بندی: برای عایق بندی قطعات مربوطه مثل مدارهای الکترونیکی، حسگرها، چاپگرها، ترانسفورماتور و … مناسب است.
  • صنایع شیمیایی: برای عایق بندی شیرآلات، لوله‌ها، اتصالات و … کارایی دارد.
  • صنعت پزشکی: برای ساخت حسگرها و مدارهای پیچیده در تجهیزات استفاده می‌شود.
  • تعمیر لوازم خانگی: برای عایق بندی تمام لوازم برقی خانگی اعم از لباسشویی، یخچال، تلویزیون و ماشین ظرفشویی کارایی دارد.
  • صنعت ساختمان سازی: برای سیم کشی برق و عایق بندی مدارهای الکتریکی محیط مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کاربرد گسترده این محصول باعث شده تا محبوبیت زیادی در بازار ها به دست بیاورد و روزانه حجم انبوهی از انواع آن تولید شده و روانه بازارها گردد تا صنایع نیاز خود را به خوبی تامین نمایند.

روش استفاده از چسب برق

استفاده از چسب برق نیاز به رعایت کردن تعدادی نکات دارد که از مهمترین آنها می‌توان موارد زیر را نام برد:

  1. حتما برای پیشگیری از وقوع حوادث مختلف در مناطق حساس از چسب برق استفاده نمایید.
  2. چسب لنت یک چسب حساس به فشار محسوب می‌شود که برای چسباندن آن به سطوح مختلف نیازی نیست که آب و حرارت و … وجود داشته باشد.
  3. از آن جایی که این چسب‌ها در رنگ ‌های مختلف برای کاربردهای مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند لازم است که برای کد گذاری سیم‌ها از رنگ‌های مختلف استفاده کنید.
  4. تمام چسب برق‌ها از خاصیت کشسانی خوبی برخوردار هستند اما ضد آب نیستند. توجه کنید چسب برق را در مکان‌های خیس و مرطوب مورد استفاده قرار ندهید لذا ممکن است که چسبندگی خود را کاملا از دست بدهند.
  5. هنگام چسباندن چسب روی سیم و کابل‌ها به عنوان یک عایق لازم است که آن را به صورت کامل فشار دهید تا محکم و خوب به سطح مورد نظر بچسبد.
  6. به دلیل این که قابلیت کشسانی بالایی دارد ممکن است بریدن آن کمی سخت باشد به همین دلیل می‌توانید آن را با چاقو و یا قیچی پاره کنید.
  7. این چسب‌ها را در دمای بالا می‌توانید مورد استفاده قرار دهید لذا انعطاف پذیری آن‌ها تا دمای -30 درجه سانتی گراد است.
  8. می‌توانید آن را در مکان‌های مختلف مورد استفاده قرار دهید چرا که در برابر عوامل زیست محیطی همچون اوزون، گرما، اشعه UV بسیار مقاوم خواهد بود.
  9. می‌توان این چسب را در مکان‌هایی که احتمال خطر آتش سوزی وجود دارد مورد استفاده قرار داد لذا در برابر شعله بسیار مقاوم است.
بیشتر بخوانید:  پاک کردن چسب حرارتی از روی لباس و تمام سطوح + (حلال چسب حرارتی)

مزایا استفاده از چسب لنت برق در اتصالات صنعتی

با استفاده از چسب برق می‌توانید به راحتی از مزایای مهم آن نهایت استفاده را ببرید زیرا این محصول ویژگی‌های فراوانی را در خود جای داده که با مصرف چسب به راحتی از ویژگی استفاده کرده و از مزیت آن بهره‌مند می‌شوید. مزایای استفاده از آن شامل موارد زیر می‌شود:

  • در صورت داغ شدن تجهیزات صنعتی چسب ذوب نمی‌شود و کیفیت خود را حفظ می‌کند.
  • ایمنی آنها را در برابر رطوبت بالا می‌برد.
  • آنها را در برابر اتصالی مقاوم‌ می‌کند.
  • سیم‌ و کابل‌های آنها را عایق می‌کند.
  • استفاده آسانی دارد و سرعت کار شما را بالا می‌برد.
  • به تعمیر بهتر لوازم صنعتی کمک می‌کند.
  • دارای تنوع رنگ است که می‌توان برای هر کابل یا سیم از یک رنگ استفاده کرد.
  • دوام بالایی دارد و به مرور زمان افت کیفیت پیدا نمی‌کند.
  • عایق جریان الکتریسیته است و عملکرد عالی دارد.
  • در برابر دمای بسیار بالا یا بسیار پایین دوام دارد.
  • قدرت آب بندی آن بی نظیر است.

با وجود این مزایا امروزه صنایع به مصرف این محصول روی آورده‌اند تا بتوانند تجهیزات و لوازم خود را به خوبی عایق نمایند و از خراب شدن و یا سوختن آنها در برابر رطوبت و حرارت بالا جلوگیری می‌کنند.

انواع رنگ بندی نوار چسب برق

چسب برق از تنوع رنگی بسیار بالایی برخوردار است و این امکان را به افراد می‌دهد که از هر رنگ برای بخشی استفاده ننایند، از رنگ‌های این چسب و کارایی آن می‌توان موارد زیر را معرفی کرد:

  1. چسب برق سیاه: این محصول برای عایق کاری کاربرد دارد و مناسب اتصالات با ولتاژهای پایین است.
  2. چسب برق سبز: این چسب نشان می‌دهد که سیم اتصال به زمین متصل است.
  3. چسب برق آبی: برای نشان دادن جریان خنثیی همواره از چسب برق آبی استفاده می‌کنند.
  4. چسب برق زرد: برای نشان دادن ولتاژ برق فشار قوی از چسب برق زرد بهره می‌برند.
  5. چسب برق قرمز: این چسب برای نشان دادن برق سه فاز کاربرد دارد.
  6. چسب برق قهوه‌ای: برای نشان دادن فاز اول و ولتاژ پایین برق از این چسب استفاده می‌کنند.
  7. چسب برق نارنجی: برای علامت گذاری لوازم و تجهیزات برقی باغبانی از این چسب استفاده می‌کنند.
  8. چسب برق خاکستری: این چسب ولتاژ پایین را نشان می‌دهد.
بیشتر بخوانید:  معرفی بهترین مارک چسب کاغذی + (بررسی نکات خرید)

رنگبندی انواع چسب برق

مقایسه چسب برق و چسب برزنتی

نوار چسب‌ برق و برزنتی دو مدل از کاربردی ترین و پرفروش‌ترین نوع چسب هستند. هر کدام از این چسب‌ها کاربرد‌ها و ویژگی‌های مخصوصی دارند. البته از آن جایی که آنها در برخی از ویژگی‌ها مشترک هستند، به طور متداول با یکدیگر مقایسه خواهند شد. نوار چسب‌های لنت برق، چسب‌های مقاوم در برابر جریان برق هستند. از این جهت به یکی از حیاتی ترین تجهیزات برق کاران به حساب می‌آیند. این چسب‌ها معمولا از وینیل PVC بسیار نرم ساخته می‌شوند. به همین دلیل میزان کشسانی بالایی دارند.

برخلاف چسب‌های لنت برق، چسب‌های برزنتی از هیبرید یا کامپوزیت ساخته شده‌اند. این چسب‌ها، چسب‌هایی پارچه‌ای هستند که بر روی آنها لایه‌ای از پلی اتیلن مشاهده می‌شود. میزان حساسیت فشار در چسب‌های برزنتی بسیار بیشتر از چسب‌های لنت برق است. این امر موجب شده تا چسبندگی این چسب‌ها به طور شگفت انگیزی افزایش یابد.

تفاوت چسب برق و چسب برزنتی

آیا چسب برق ضد آب است ؟

در پاسخ به این سوال که آیا چسب برق ضد آب است باید بگوییم که خیر، چسب برق ضد آب نیست، با وجود اینکه این چسب‌ها از حالت پلاستیکی برخوردار بوده و کشسان می‌باشند، ضد آب نیستند اما می‌توانید این چسب‌ها را دور تجهیزاتی که از درون آنها آب عبور می‌کند استفاده کنید. به طور کلی اگر چسب برق خیس شود، حالت چسبندگی خود را از دست داده و نمی‌تواند به عنوان یک عایق اتصال خوب و محکمی در اطراف سیم‌ها و کابل‌ها ایجاد نماید.

البته باید این نکته را به شما خاطرنشان شویم که معمولاً چسب‌های برق تا حد خاصی دارای خاصیت ضد رطوبتی بوده و چنانچه در شرایط آب و هوایی مرطوب قرار بگیرند می‌توانند مقاومت خود را حفظ کنند. اما اگر این رطوبت بیش از حد زیاد شود، چسب مقاومت خود را از دست داده و خراب خواهد شد. بنابراین این چسب‌ها نباید در جایی که با مقدار زیادی مایعات درگیر هستند استفاده شوند.

نکات مهم در انتخاب چسب برق

در رمان انتخاب چسب برق باید به نکات مهمی توجه کنید و آنها را مد نظر قرار بدهید، از مهمترین نکات موارد زیر را نام خواهیم برد:

  • چسبندگی چسب
  • استاندارد‌های لازم
  • تاریخ انقضاء
  • انعطاف پذیری بالا
  • مقاومت در برابر حرارت
  • مقاومت در برابر رطوبت
  • مقاوم در برابر فشار

سخن پایانی 

انتخاب چسب برق مناسب به شما این امکان را می‌دهد تا ایمنی لوازم و قطعات و محیط خود را بالا ببرید، در رمان انتخاب و خرید حتما به نکات گفته شده توجه کنید و از همه مهمتر به نکات لازم برای استفاده دقت کنید زیرا استفاده درست و اصولی کمک می‌کند تا با اطمینان بیشتری از لوازم استفاده نمایید. در حال حاضر بسیاری از صنایع از این محصول استفاده می‌کنند و هر روزه حجم تقاضای آنها بیشتر از قبل می‌شود به همین دلیل تولیدات آن به سطح انبوه رسیده است تا نیاز بازارها و مصرف کنندگان بهتر پوشش داده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *